Selecteer een pagina

Over Jonathan Winkelhof

Coaching voor mannen

Ik zoek graag de confrontatie op. Ik ga graag met jouw aan de slag.

Kort mijn verhaal. Wie ben ik?

Ook ik leefde in de meest gevaarlijke regel van mannen en de stereotypering van mannelijkheid: Als je ergens mee zit, praat er niet over!

Ik creëerde een schijnbeeld van wie ik aan de buitenkant zou moeten zijn – de lieve, grappige en zachte man met een ambitieuze carrière en mooie relatie. Maar aan de andere kant van dit schijnbeeld zat mijn schaduw: de destructieve en manipulatieve versie van mijzelf die enorm veel loog en bedroog. Dus zo lief was ik niet. Ik was de tekstboek versie van De Nice guy!

Het idee dat iemand mijn waarheid zou ontdekken, voelde als de dood.

Na de ziekte van moeder, de coronacrisis en tijdens mijn reis met Aan De Man Brengen braken steeds meer illusies wijd open. Ik kon er niet meer omheen. Ik knalde in een diepe dal en werd ik geconfronteerd met mijn schaduw van het verleden. De ene confrontatie na de andere confrontatie. Ik kon geen vingers meer wijzen naar andere of de situatie. Ik moet zelf het werk doen.

Ik had geen andere opties meer. Ik moest mijn licht laten schijnen in mijn diepste donkere hoeken en beginnen met praten. Mijzelf aankijken en een eerlijk zijn. Het was nodig maar ik leerde wel een belangrijke les.

Ik kan en mag voor mijzelf opkomen, voor mijzelf kiezen, zonder mij schuldig te voelen en rekening houden met de ander.

Coaching voor mannen (en ook vrouwen) – Jonathan Winkelhof

Begin 2020 begon ik samen met Thomas van der Vliet de podcast Aan De Man Brengen. Een zoektocht naar wat mannelijkheid nou eigenlijk is. Tijdens deze reis ontdekte ik veel over het ‘man-zijn’, ook over mijn eigen mannelijkheid. 

Tijdens het pad van de podcast werd ik geconfronteerd met de schaduwkanten. Hoe ik mijzelf beter kon ontwikkelen om zo veel meer in mijn eigen kracht te staan. 

We zijn begonnen met een concept vanuit het Jungiaanse psychologie. De raakvlakken van zijn archetype met mannelijkheid spreekt bijna iedereen aan. Dit doen we  gecombineerd met de spirituele polariteit tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid van David Daida en John Wineland. Hiermee willen we mannen inspireren om hun mannelijkheid te omarmen.

Met behulp van mijn eigen reis en mijn eigen mentors op het gebied van persoonlijke groei, ben ik door diepe stof gegaan. Ik heb veel demonen uit de weg geruimd, maar ook ik ben er nog lang niet.

Door mijn ontdekkingen en eigen ervaringen wil ik mannen helpen om meer in hun eigen kracht te staan. Hun ware potentie te benutten en zonder schaamte of schuld hun mannelijkheid te omarmen.